Siirry sisältöön

Infokirje

Tasavertainen arki

Lämpimästi tervetuloa Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® Turkuun! Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® järjestetään 25.–26.9.2018 Turussa. Tapahtumapaikkana on Logomo lähellä Turun keskustaa (osoite: Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku).

Saapuminen Logomoon

Logomo sijaitsee Turun keskusta-alueella, lähellä Turun päärautatieasemaa ja linja-autoasemaa. Suosittelemme saapumaan Logomoon kevyen liikenteen väyliä pitkin tai julkisilla kulkuvälineillä (ohjeet alempana). Kävelysilta tuo päärautatieasemalta suoraan Logomon kupeeseen. Siltaa pitkin pääsee myös polkupyörällä. Kauppatorilta Logomoon kävelee noin 20 minuutissa. Autolla liikkuvia kehotamme saapumaan paikalle hyvissä ajoin parkkipaikan varmistamiseksi, koska alueen omakustanteiset pysäköintipaikat ovat rajalliset.

Paikallisbussilla Logomoon

Keskustasta Logomoon pääsee kätevästi Turun julkisilla busseilla. Kun saapuu tapahtumapaikalle helposti bussilla, voi stressin parkkipaikan etsimisestä unohtaa. Logomoon pääset Turun paikallisliikenteen bussilinjoilla 20, 61, 32, 42, 6, 2 ja 2A. Linjojen tarkat aikataulut, reitit ja reittioppaan löydät Turun seudun joukkoliikenne Fölin sivuilta.

Taksilla Logomoon

Logomolla on taksitolppa, taksin voi tilata numerosta 02 100 41. Logomon taksitolppa sijaitsee Logomon pääsalin ovien läheisyydessä.

Logomon sisäänkäynnit

Logomossa on useampi sisäänkäynti, joista Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® käytämme GOTO-sisäänkäyntiä ja LOGOMOSALI 1-2 -sisäänkäyntiä.

Ilmoittautuminen

Saapuessasi Logomoon ilmoittaudu aulassa olevaan Lastensuojelun Keskusliiton ilmoittautumis- ja infopisteeseen. Ilmoittautuessasi saat seminaarimateriaalin ja nimikyltin. Mikäli osallistut tapahtumaan molempina päivinä, sinun ei tarvitse ilmoittautua kuin ensimmäisenä päivänä. Ilmoittautumistiskillä on erilliset jonot osallistujille, luennoitsijoille sekä näytteilleasettajille. Osallistujien ilmoittautuminen on jaoteltu sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä, joten menethän sukunimesi alkukirjaimen mukaan oikeaan jonoon:

A – J
K – L
M – R
S – Ö

Vaate- ja matkatavarasäilytys

Maksuton ja valvottu naulakko on avoinna tiistaina klo 8.00–17.00 ja keskiviikkona 8.00–16.00. Naulakot sijaitsevat Logomon ala-aulassa (1.krs).

Ohjelma

Lastensuojelupäivien ohjelma löytyy täältä ohjelmasivulta, päivillä jaettavasta ohjelmakirjasta sekä tapahtumamobiilisovelluksesta.

Iltatilaisuus

Iltatilaisuus järjestetään klo 19–21.00 Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, Turku. Tervetuloa verkostoitumaan ja viihtymään! Tarjolla kauden herkuista koostuva kasvisbuffet. Iltatilaisuuden jatkot samassa paikassa klo 21.00 alkaen.

Tapahtumamobiilisovellus & sosiaalinen media

Tänäkin vuonna tapahtumassamme on käytössä mobiilisovellus! Mobiilisovellus julkaistaan tällä viikolla, ja voit ladata sen nimellä ”Lastensuojelupäivät18” (Android, iOS, Windows Phone) puhelimesi sovelluskaupasta veloituksetta. Mobiilisovelluksesta löydät mm. ohjelman, tietoa puhujista, tapahtumapaikan kartan, sosiaalisen median viestiseinän ja näytteilleasettajat sijainteineen. Sovelluksella voit myös helposti poimia kiinnostavimmat tapahtumat omaan tapahtumakalenteriin. Sovellus jakaantuu päävalikkoon, menossa nyt -osioon ja uutisiin. Sovelluksen avulla pysyt ajan tasalla tapahtuman aikaisista uutisista.

Tapahtumassa on myös Viestiseinä® ja keskusteluun voi osallistua somessa:
#lastensuojelupäivät2018 ja #tasavertainenarki.

Brella

Nyt on sinun mahdollisuutesi löytää arvokkaita kontakteja Brella-verkostoitumistyökalun avulla! Otamme lastensuojelupäivillä käyttöön työkalun, jonka avulla voit kohdata samoista aiheista kiinnostuneita ihmisiä. Brellassa voit selata muita tapahtumaan rekisteröityneitä osallistujia ja halutessasi ehdottaa tapaamista. Tapaamisaikoja on aamulla ennen ohjelman alkua, lounas- ja kahvitauoilla sekä alaseminaarien aikana. Tapaamisalueena toimii Galleria-sali. Hyväksyttyäsi tapaamisen Brella kertoo sinulle pöytänumeron tapaamisalueella.

Pääset kirjautumaan Brellaan tästä linkistä: https://next.brella.io/join/vlspaivat tapahtumakoodilla vlspaivat. Voit myös ladata Brellan App Storesta & Google Play Storesta. Muistathan liittyä tapahtumaan tapahtumakoodillasi. Kannattaa rohkeasti hyödyntää Brellan tarjoama mahdollisuus uusille kohtaamisille!

Kokemuskirjasto

Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® järjestetään suursuosion saavuttanut Kokemuskirjasto kolmatta kertaa. Kokemuskirjasto on avoinna lounas- ja kahvitauoilla ja se sijaitsee Logomon 1. kerroksessa Teatro-loungessa. Kokemuskirjastossa kirjoina toimivat lastensuojelun kokemusasiantuntijat, joita voi lainata lyhyeen keskustelutuokioon. Kirjat jakavat omia kokemuksiaan esim. asiakkuudestaan tai toiminnastaan palveluiden asiakaskehittäjinä. Ennen lainaamista pyydämme sinua allekirjoittamaan kirjastokorttihakemuksen, jossa pyydämme sinua sitoutumaan arvostavaan kohtaamiseen ja luottamukselliseen keskusteluun. Tervetuloa kohtaamaan ja keskustelemaan!

Näyttelyalue

Päivien yhteydessä on näyttelyalue, jossa Keskusliiton jäsenyhteisöt ja muut sidosryhmät esittelevät toimintaansa. Tervetuloa näyttelyalueelle tutustumaan näytteilleasettajiin! Lisätietoa näytteilleasettajista löydät päivillä jaettavasta ohjelmakirjasta ja tapahtumasovelluksesta.

Hyödyllisiä linkkejä

Alla olevista linkeistä löydät taustatietoja sosiaalityön emeritusprofessori Andy Bilsonin tutkimuksista.

https://anzswjournal.nz/anzsw/article/viewFile/219/283
http://www.communitycare.co.uk/2017/02/09/the-governments-adoption-drive-isnt-doing-what-it-set-out-to-do/
http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2016/556940/IPOL_STU(2016)556940_EN.pdf