Siirry sisältöön

Yhdessä ikään katsomatta -taidenäyttely

Varsinkin länsimaisissa yhteiskunnissa eri ikäryhmien toiminta on jaettu omiin ympäristöihin. Pikkulapset ovat päiväkodeissa, isommat lapset ja nuoret ikänsä mukaisissa kouluissaan ja harrastustukissaan. Aikuisten aika menee töissä ja heille tarkoitetuissa vapaa-ajantoiminnoissa. Ikäihmiset viettävät aikaa heille tarkoitetuissa paikoissa.

Lasten ja nuorten tekemät kuvat eri puolilta maailmaa osoittavat kuitenkin, kuinka tärkeää ylisukupolvinen yhdessäolo ja yhteenkuuluvuuden tunne on kaikenikäisille ihmisille. Yhdessä ikään katsomatta -näyttely tuo esille, kuinka eri-ikäiset perheiden ja sukujen jäsenet, kylän ja naapuruston asukkaat viettävät aikaa yhdessä niin arjen askareissa kuin juhlahetkinä. Näyttelyyn voit tutustua Finlandia-talon sisääntulokerroksessa Helsinki-salin aulassa, joka sijaitsee Helsinki-salin lämpiöön vievien portaiden edessä.

Reilun 20 teoksen näyttely on koottu Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Noin 100 000 teoksen arkisto on kertynyt vuodesta 1971 lähtien pidetyistä kansainvälisistä lasten ja nuorten taiteen näyttelyistä. Hyvinkäällä kulttuurikeskus Villa Artussa sijaitseva Lasten ja nuorten taidekeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön ja Hyvinkään kaupungin vuonna 1980 perustama ja rahoittama säätiö.

Yhdessä ikään katsomatta