Hyppää sisältöön

Tervetuloa Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® 2021

Uuden edessä

Tervetuloa Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® Jyväskylään. Olemme myös Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® kanssa uuden edessä. Korona-aikana olemme tulleet taitaviksi hyödyntämään etäyhteyksiä sekä työssä että oppimisessa. Järjestämme nyt ensimmäistä kertaa Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® hybridimallilla, jossa osallistua voi sekä paikan päällä että etänä vaikkapa kotisohvalta tai työpaikalta.

Päiviin valmistautuminen edellyttää, että huolehdimme osallistujien terveysturvallisuudesta ja reagoimme tarvittaessa muuttuneisiin ohjeisiin. Korona sävyttää tämän vuoden Valtakunnallisia lastensuojelupäiviä® ja aiheuttaa joitain muutoksia totuttuihin toimintatapoihin. Kaikesta huolimatta odotamme innolla kaikkia niitä kohtaamisia, joita Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® ovat perinteisesti tarjonneet.

Kesän jälkeen mieli on usein innostusta ja uteliaisuutta täynnä. Uuden edessä on kutkuttavaa olla. Kesän jälkeinen aika herättää huolta tulevasta, epävarmuutta ja epätietoisuutta nyt jo toista vuotta. Erityisesti lapset ja nuoret ovat joutuneet kärsimään kohtuuttomasti korona-ajasta. Etäkoulu on lisännyt eriarvoisuutta oppimisessa, ja osa lapsista on joutunut selviytymään arjesta ilman riittävää aikuisten tukea. Korona-aika on myös kaventanut lasten ja nuorten sosiaalisia kontakteja, aiheuttanut pahimmillaan yksinäisyyttä sekä keinottomuutta vaikuttaa siihen. Perheiden taloudelliset vaikeudet ovat kohdentuneet erityisen rankasti osaan lapsiperheistä.

Nyt meitä kaikkia tarvitaan huolehtimaan siitä, että olemme uuden edessä lapsen puolella ja lapsen tukena. Lastensuojelupäivät kannustavat miettimään, miten rakennamme parhaan mahdollisen tulevaisuuden lapsille ja nuorille. Jotta osaamme auttaa, on luotava selvä visio siitä, millaista lastensuojelua teemme yhdessä lasten parhaaksi. Mitkä ovat ne toimintatavat, joilla tämä visio voidaan saavuttaa? Mitkä ovat ne keinot, joilla osaavat ja motivoituneet työntekijät jaksavat tehdä vaativaa työtä lapsen ja nuoren parhaaksi? Mitkä ovat nuorten viestit meille kaikille paremman lastensuojelun puolesta toimiville? Miten voimme uuden edessä varmistaa, että lapset ja nuoret eivät jää ilman tukea ja apua? Miten kannatella ja auttaa kaikkia hyvää kasvuun sekä itsenäistymiseen ajoissa ja kullekin sopivilla keinoilla?

Uuden edessä vaaditaan uutta ajattelua, uudella tavalla toimimista ja rohkeutta luopua vanhasta. Toivottavasti pääsemme vaihtamaan ajatuksia mahdollisimman monen kanssa kasvotusten Jyväskylässä!

Lue lisää

2 päivää

102 puhujaa

75 Näyttelypaikkaa

Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® esittely

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® on Lastensuojelun Keskusliiton järjestämä kaksipäiväinen koulutustapahtuma. Jo 57. kertaa järjestettävät Valtakunnalliset lastensuojelupäivät ® kokoavat yhteen noin 600 lastensuojelun parissa työskentelevää ihmistä ympäri Suomen. Lastensuojelupäivät on yksi alan tärkeimpiä koulutustapahtumia.

Lastensuojelupäivillä käsitellään lasten suojelun sekä lapsi- ja perhepolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä monista eri näkökulmista. Päivät on tarkoitettu lasten suojelun ammattilaisille, asiantuntijoille ja opiskelijoille sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Tämän vuoden teemana on Uuden edessä.

93 puhujaa

Puhujat

Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® puhujat keräävät yleisöä ympäri Suomen kuulemaan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja lastensuojelusta.

Tutustu puhujiin

Sulje