Hyppää sisältöön

Tervetuloa Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® 2022

Turvaa ja toivoa. Tämän hetken maailmantilanteessa Valtakunnallisten Lastensuojelupäivien® teema osuu ajankohtaisuudessaan aivan ytimeen. Ilmastonmuutos, koronapandemia ja Ukrainan sota ovat asioita, joista jokainen jo yksin riittäisi luomaan turvattomuutta. Kaikkien kolmen yhtäaikaisuus voi suistaa ajatukset toivottomuuteen.

Lastensuojelussa on totuttu työskentelemään haasteiden ja vaikeiden asioiden äärellä. Ammattilaisten eetos on luoda omassa työssään joka päivä turvallisuutta, toivoa ja tulevaisuudennäkymiä lapsille ja nuorille. Ajassamme on niin paljon ennustamattomuutta ja epävarmuutta, että turvallisuuden ja toivon luominen on tärkeämpää kuin koskaan.

Turvan ja toivon luominen voi olla meille aikuisille ja ammattilaisille vaikeaa, jos oma turvallisuudentunteemme on koetuksella. Toivon voi hukata, jos omat voimavarat riittävät vain tästä päivästä selviämiseen. Samalla moni meistä kokee tehtävänsä entistä tärkeämmäksi. Lasten ja nuorten kasvattaminen, auttaminen, tukeminen, kannattelu ja eteenpäin saattaminen on erityisen merkityksellistä, kun maailma ympärillämme muuttuu peruuttamattomasti.
Näillä Valtakunnallisilla Lastensuojelupäivillä® annamme ajattelun ja työskentelyn välineitä turvan ja toivon ylläpitämiseksi. Ohjelmassa näkyvät isot yhteiskunnalliset teemat, muutokset ja uudistukset, joiden avulla on mahdollista peilata omaa rooliaan kaiken keskellä. Ohjelma antaa tilaa ja aikaa myös näiden teemojen ja ilmiöiden käsittelyyn.

Osallisuusteema on sisällöissä vahvasti läsnä: saamme kuulla Nuorten päivän terveiset, osallistua Kokemuskirjastoon, ja tänä vuonna tarjolla on myös alaseminaarina toteutettava Kokemusklubi. Tiedossa on myös mielenkiintoisia vierailukohteita Lahdessa.

Turvaa ja toivoa voidaan vahvistaa yhdessä: päivät mahdollistavat arvokkaita kohtaamisia kollegoiden kanssa.

Tervetuloa turvan ja toivon äärelle Valtakunnallisille Lastensuojelupäiville®!

Lastensuojelun Keskusliiton väki

Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® esittely

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® on Lastensuojelun Keskusliiton järjestämä kaksipäiväinen koulutustapahtuma. Vuonna 2022 jo 58. kertaa järjestettävät Valtakunnalliset lastensuojelupäivät ® kokoavat yhteen lastensuojelun parissa työskenteleviä ympäri Suomen. Lastensuojelupäivät on yksi alan tärkeimpiä koulutustapahtumia.

Lastensuojelupäivillä käsitellään lasten suojelun sekä lapsi- ja perhepolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä monista eri näkökulmista. Päivät on tarkoitettu lasten suojelun ammattilaisille, asiantuntijoille ja opiskelijoille sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

110 puhujaa

Puhujat

Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® puhujat keräävät yleisöä ympäri Suomen kuulemaan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja lastensuojelusta.

Tutustu puhujiin

Puheenvuoroja, verkostoitumista ja keskusteluja

Tutustu ohjelmaan!

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tarjoavat mielenkiintoisia puheenvuoroja eri asiantuntijoilta ja monipuolisia alaseminaareja. Tutustu ohjelmaan!

Ohjelma

Sulje