Siirry sisältöön

Puhujat

Juontaja

Rosa Kettumäki

Toimittaja

Rosa Kettumäki on toimittaja, joka uskoo yhteiskunnan muuttuvan paremmaksi, kun myös vaikeista asioista uskalletaan puhua suoraan ja julkisesti. Hän on työskennellyt uutis- ja ajankohtaistoimittajana monissa eri ohjelmissa ja juontajana Ylen aamu-tv:ssä. Nykyään hän vetää Ylen Perjantai-ajankohtaisohjelmaa. Kettumäki janoaa kuulla perusteluita erilaisille mielipiteille. Hän haluaa erityisesti kannustaa puhumaan heitä, joiden ajatukset ja kokemukset jäävät liian usein vaille julkista huomiota.

Pääsalin puhujat

Cath Larkins

Sosiaalityön Professori ja lasten ja nuorten osallisuuskeskuksen johtaja

Professori Cath Larkins on Lancashiren yliopiston lasten ja nuorten osallisuuskeskuksen johtaja. Hän johtaa Euroopassa ja Japanissa syrjintään sekä palvelujen parantamiseen liittyviä yhteistutkimuksia yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Larkins on kirjoittanut paljon lapsuudesta, kansalaisuudesta, osallisuudesta ja oikeuksista teoreettisesta näkökulmasta. Hän on työskennellyt lasten oikeuksien parissa vuodesta 1997 lähtien ja on ollut erityisen kiinnostunut laitoshoidossa olevien lasten ja nuorten sekä vammaisten lasten tilanteesta, perheväkivaltaa kokeneiden lasten ja nuorten kokemuksista sekä nuorten romanien kysymyksistä. Hän on osallistunut YK:n lapsen oikeuksien määräaikaisraportointiin ja ollut perustamassa lasten oikeuksien maisteriohjelmaa Englantiin. Lisäksi Larkins on ollut mukana yli 30 tutkimuksessa ja hankkeessa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Hänen lukuisat artikkelinsa, kirjansa ja käytännönoppaansa ovat kansainvälisesti tunnettuja. Hän on myös Euroopan Sosiologiayhdistyksen lapsuusverkoston (Convenor of the European Sociological Association Childhood Network) edustaja ja konsultoi säännöllisesti jäsenvaltioiden hallituksia sekä Euroopan unionia.

Petri Paju

Yhteiskuntatieteen tohtori ja Kaikille eväät elämään -ohjelman päällikkö

Petri Paju on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Kaikille eväät elämään -ohjelman hankepäällikkö. Hänen nykyisessä toimessaan yhdistyvät kolmannen sektorin toiminta ja yhteiskunnan eriarvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden kysymykset.

Timo Harrikari

Sosiaalityön professori

Timo Harrikari on sosiaalityön professori Tampereen yliopistossa. Harrikari on käsitellyt tutkimuksissaan modernia lapsuutta ja nuoruutta. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat olleet lastensuojelua ja nuoria rikoksentekijöitä koskevat kysymykset. Harrikarin viimeisin teos (Vastapaino 2019) käsittelee lastensuojelun muutoksia ja pitkää historiaa keskiajalta nykypäivään.