Hyppää sisältöön

Puhujat

Tapahtuman juontaja, toimittaja

Fanny Fröman

Fanny Fröman on Helsingin Sanomien toimittaja, joka vastaa HS:n Lasten uutisista. Työssään hän pyrkii rakentamaan koko Suomen lasten uutispalvelua, joka tekee maailman helpommin ymmärrettäväksi ja tuo lapset aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskunnassa. Koulutukseltaan Fröman on sekä valtiotieteiden että kauppatieteiden maisteri.

johtaja, Ulkopoliittinen instituutti

Mika Aaltola

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola on Valtiotieteiden tohtori, Tampereen yliopiston dosentti, Tallinnan yliopiston professori. Vierailevana professorina hän on toiminut Minnesotan yliopistossa ja vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa, Pariisin Sciences Po- Yliopistossa sekä Johns Hopkinsin yliopistossa. Aaltolan asiantuntemuksen kenttään kuuluvat esimerkiksi suurvaltasuhteiden dynamiikka, Yhdysvaltojen globaali rooli, pandemiaturvallisuus, Suomen ulkopolitiikka ja demokratian haavoittuvuus.

Palvelualuejohtaja, lapset, nuoret ja perheet, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Mari Ahlström

Mari Ahlström työskentelee lasten, nuorten ja perheiden palvelualuejohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Koulutukseltaan hän on VTM, eMBA, laillistettu sosiaalityöntekijä. Mari toimii myös luottamushenkilön roolissa mm. LSKL:n hallituksen varapuheenjohtajana. Lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat olleet hänen sydäntään lähellä koko työuran ajan.

johtaja, Lapset ja nuoret-yksikkö, Sosiaali- ja terveysministeriö

Anna Cantell-Forsbom

Anna Cantell-Forsbom on aiemmin toiminut Vantaan kaupungilla mm. perhepalvelujen johtajana, psykososiaalisten palvelujen päällikkönä ja lasten ja perheiden palvelujen johtajana sekä varhaiskasvatuksessa esimiestehtävissä. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelut ovat siis tuttuja monesta eri näkökulmasta. Neljän lapsen äitinä ja neljän lapsen mummina lasten vapaa-ajan harrastustoiminta on myös tullut tutuksi. Annan pyrkimyksenä on jättää maailma tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin se nyt on. Tämä tavoite taitaa edellyttää pitkäikäisyyttä.

projektipäällikkö, Keski-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus-ohjelma

Hanna Hämäläinen

Hanna Hämäläinen (YTM, KK) toiminut lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä Keski-Suomen alueella usean vuoden ajan, osana Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa. Työn sisältöinä on ollut laajasti mm. perhekeskustoiminnan, lapsiperheiden sosiaalipalveluiden sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen. Nykyisessä tehtävässään hän toimii lapsiperhepalveluiden kehittämisen projektipäällikkönä Keski-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus-ohjelmassa ja osallistuu tiiviisti Keski-Suomen hyvinvointialueen valmisteluun lapsiperhepalveluiden osalta.

kouluttajapsykoterapeutti , tietokirjailija

Maaret Kallio

Maaret Kallio on kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija. Vastaanotto- ja koulutustyönsä lisäksi hän on toiminut vuosia Helsingin Sanomien kolumnistina keskittyen mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin. Kallion monet tietokirjat käsittelevät toivoa, inhimillisiä kohtaamisia, ihmissuhteita ja mielentaitoja.
(Kuva: WSOY/Laura Malmivaara)

pääsihteeri, Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Milla Kalliomaa

Milla Kalliomaa (KM) on toiminut pitkään järjestöjohdon tehtävissä. Mannerheimin Lastensuojeluliitossa hän on vastannut niin lapsiperheiden kotipalvelun, perhekesustoiminnan kuin vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä. MLLn lasten ja nuorten kuntoutussäätiö hallituksessa hän seuraa myös lapsiperheiden erityispalvelujen ja perhekuntoutuksen kehitystä.

Johtava sosiaalityöntekijä, porin kaupunki

Mira Lahdenranta

Mira Lahdenranta toimii johtavana sosiaalityöntekijänä Porin perusturvan lastensuojelun sijais- ja jälkihuollossa. Koulutukseltaan hän on YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä ja työnohjaaja. Miran työyhteisössä kehitetään ja rakennetaan yhdessä paikallisesti entistä parempaa laatua lastensuojeluun huomioiden dialogisuus, systeemisyys, verkostot ja monialaiset polut.

kansallisen lapsistrategian pääsihteeri, valtioneuvoston kanslia

Johanna Laisaari

Johanna Laisaari on lapsioikeuteen ja lastensuojeluun erikoistunut varatuomari. Hän on toiminut pitkään työtehtävissä, joissa keskiössä ovat lapsen oikeudet ja lasten hyvinvointi. Pisimpään hän työskennellyt Vantaan kaupungilla lastensuojelusta vastaavana lakimiehenä. Tällä hetkellä Laisaari toimii valtioneuvoston kansliassa kansallisen lapsistrategian pääsihteerinä.

psykologian tohtori, aivoterveyden asiantuntija,  Heltti Oy

Mona Moisala

Mona Moisala on psykologian tohtori ja aivoterveyden asiantuntija. Hän on tutkinut mm. sitä, mitä aivoissa tapahtuu, kun ihminen multitaskaa, tai kun aivot ovat ylikuormittuneessa tilassa.  Nykyisessä toimessaan työterveyspsykologina Heltti Oy:ssä hän pohtii kokonaisvaltaisesti sitä, miten omasta hyvinvoinnistaan voi pitää huolta arjen kiireen ja informaatiotulvan keskellä.

lapsiasiavaltuutettu

Elina Pekkarinen

Elina Pekkarinen on lapsiasiavaltuutettu. Lapsiasiavaltuutetun tehtävä on edistää YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen tunnettuutta, seurata lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin tilaa sekä varmistaa, että lapsen oikeudet otetaan huomioon päätöksenteossa. Pekkarinen on taustaltaan sosiaalityöntekijä, lapsuudentutkija ja dosentti, joka on tutkinut mm. lastensuojelua ja nuorisorikollisuutta.
(Kuva: Lapsiasia.fi/Hanna-Kaisa Hämäläinen)

Kirsi Peltonen, erikoistutkija, INVEST, Turun Yliopisto

Kirsi Peltonen

Kirsi Peltonen on tutkinut lasten altistumista traumatisoiville tapahtumille ja niiden vaikutusta mielenterveyteen. Hän on tehnyt erityisesti interventiotutkimusta ja pyrkinyt löytämään tehokkaita menetelmiä, jotka tukevat trauman kokeneiden lasten mielenterveyttä. Peltonen on useiden kansallisten ja kansainvälisten tutkimusyhteisöjen jäsen ja toimii asiantuntijana ammattikäytäntöjen kehittämisessä Suomessa.

johtamisen konsultti, työyhteisöjen valmentaja

Rajkumar Sabanadesan

Rajkumar ”Raj” Sabanadesan syntyi Sri Lankassa keskelle pitkää ja veristä sisällissotaa. Lääkäriperhe antoi materiaalista turvaa, mutta hyväksyntää tarjosi Tamilitiikerit-sissiliike. Lahjakas ja lojaali Raj eteni organisaatiossa nopeasti, ja hänet valittiin teini-ikäisenä tiedustelutehtävien erikoiskoulutuksen. Hän näki ja koki asioita, joita kenenkään lapsen ei pitäisi nähdä – ei edes kenenkään aikuisen. Vuonna 1994 Sabanadesan saapui Suomeen turvapaikanhakijana tyhjin taskuin ja vailla odotuksia mukanaan vain toivo uudesta alusta. Muutamassa vuodessa hän suoritti useita tutkintoja ja saavutti arvostetun aseman sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä. Tällä hetkellä Sabanadesan toimii johtamisen konsulttina ja työyhteisöjen valmentajana.
(Kuva: Laura Vesa)

johtava ohjaaja, Nuorisopalveluiden Psykososiaalisen tuen Domino, Lahden kaupunki

Anu Siiteri

Anu Siiteri toimii Lahden kaupungin Nuorisopalveluiden Psykososiaalisen tuen Dominossa johtavana ohjaajana. Dominon palvelulupauksena on tarjota kokonaisvaltaista, yksilöllistä tukea mielen hyvinvointiin, kriisitilanteisiin tai esim. riippuvuuksiin liittyvissä asioissa. Yksilötyön asiakkaat ovat 17–25 -vuotiaita lahtelaisia nuoria. Dominossa tehdään lisäksi jalkautuvaa ehkäisevää päihdetyötä 13–17-vuotiaiden nuorten parissa erilaisissa vapaa-ajan toimintaympäristöissä sekä kouluissa. Anu Siiteri on toiminut lahtelaisten nuorten parissa 33 vuotta. 20 vuotta sitten Anu Siiteri perusti yksilöllistä tukea tarjoavan Dominon ja on siitä lähtien johtavana ohjaajana kehittänyt palvelua tiiminsä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa vastaamaan ajan ilmiöihin lahtelaisten nuorten parissa.

sivistysjohtaja, Tuusulan kunta

Tiina Simons

Tiina Simons (KM) toimii sivistysjohtajana Tuusulassa. Sivistyksen sateenvarjon alla Tuusulassa on oppimisen, varhaiskasvatuksen, kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut. Työssäni saan tehdä yhteistyötä osaavan henkilöstömme kanssa ja kehittää palveluitamme yhdessä asukkaiden ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat olleet koko työurani minulle tärkeitä.

Kehittämispäällikkö, Pesäpuu ry

Onni Westlund

Onni Westlund toimii kehittämispäällikkönä valtakunnallisessa lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:ssä. Onni on työskennellyt useiden vuosien ajan lastensuojelun sijaishuollossa asuvien ja asuneiden nuorten osallisuuteen ja kokemusasiantuntijuuteen liittyvien kehittämistehtävien parissa. Viimeisen vuoden aikana hän on muiden tehtäviensä ohella perehtynyt tulevaisuusajatteluun ja toteuttanut yhdessä kollegojensa kanssa lukuisia lastensuojelun tulevaisuuteen liittyviä työpajoja.

toiminnanjohtaja, Turun Ensi- ja turvakoti ry

Oona Ylönen

Oona Ylönen on juuri aloittamassa työt yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttamisen johtajana Lastensuojelun Keskusliitossa. Hän siirtyy tähän tehtävään Turun ensi- ja turvakoti ry:stä. Ylönen on aiemmin työskennellyt työelämäprofessorina sosiaalityön oppiaineessa Turun yliopistossa, erikoisalana lastensuojelu. Koko työuran ajan työtehtävät ovat liittyneet lastensuojelun asiakastyöhön, kehittämiseen ja johtamiseen.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät 2022®

2 päivää

110 puhujaa

82 Näyttelypaikkaa

Puheenvuoroja, verkostoitumista ja keskusteluja

Tutustu ohjelmaan!

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tarjoavat mielenkiintoisia puheenvuoroja eri asiantuntijoilta ja monipuolisia alaseminaareja. Tutustu ohjelmaan!

Ohjelma

Sulje