Hyppää sisältöön

Puhujat

Tapahtuman juontaja, toimittaja

Fanny Fröman

Fanny Fröman on Helsingin Sanomien toimittaja, joka vastaa HS:n Lasten uutisista. Työssään hän pyrkii rakentamaan koko Suomen lasten uutispalvelua, joka tekee maailman helpommin ymmärrettäväksi ja tuo lapset aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskunnassa. Koulutukseltaan Fröman on sekä valtiotieteiden että kauppatieteiden maisteri.

perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, Espoon kaupunki / valmistelujohtaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Mari Ahlström

Mari Ahlström työskentelee sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajana Espoossa että valmistelujohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Koulutukseltaan hän on VTM, eMBA, laillistettu sosiaalityöntekijä. Mari toimii myös luottamushenkilön roolissa mm. LSKL:n hallituksen varapuheenjohtajana. Lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat olleet hänen sydäntään lähellä koko työuran ajan.

kouluttajapsykoterapeutti , tietokirjailija

Maaret Kallio

Maaret Kallio on kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija. Vastaanotto- ja koulutustyönsä lisäksi hän on toiminut vuosia Helsingin Sanomien kolumnistina keskittyen mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin. Kallion monet tietokirjat käsittelevät toivoa, inhimillisiä kohtaamisia, ihmissuhteita ja mielentaitoja.
(Kuva: WSOY/Laura Malmivaara)

pääsihteeri, Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Milla Kalliomaa

Milla Kalliomaa (KM) on toiminut pitkään järjestöjohdon tehtävissä. Mannerheimin Lastensuojeluliitossa hän on vastannut niin lapsiperheiden kotipalvelun, perhekesustoiminnan kuin vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä. MLLn lasten ja nuorten kuntoutussäätiö hallituksessa hän seuraa myös lapsiperheiden erityispalvelujen ja perhekuntoutuksen kehitystä.

kansallisen lapsistrategian pääsihteeri, valtioneuvoston kanslia

Johanna Laisaari

Johanna Laisaari on lapsioikeuteen ja lastensuojeluun erikoistunut varatuomari. Hän on toiminut pitkään työtehtävissä, joissa keskiössä ovat lapsen oikeudet ja lasten hyvinvointi. Pisimpään hän työskennellyt Vantaan kaupungilla lastensuojelusta vastaavana lakimiehenä. Tällä hetkellä Laisaari toimii valtioneuvoston kansliassa kansallisen lapsistrategian pääsihteerinä.

psykologian tohtori, aivoterveyden asiantuntija,  Heltti Oy

Mona Moisala

Mona Moisala on psykologian tohtori ja aivoterveyden asiantuntija. Hän on tutkinut mm. sitä, mitä aivoissa tapahtuu, kun ihminen multitaskaa, tai kun aivot ovat ylikuormittuneessa tilassa.  Nykyisessä toimessaan työterveyspsykologina Heltti Oy:ssä hän pohtii kokonaisvaltaisesti sitä, miten omasta hyvinvoinnistaan voi pitää huolta arjen kiireen ja informaatiotulvan keskellä.

lapsiasiavaltuutettu

Elina Pekkarinen

Elina Pekkarinen on lapsiasiavaltuutettu. Lapsiasiavaltuutetun tehtävä on edistää YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen tunnettuutta, seurata lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin tilaa sekä varmistaa, että lapsen oikeudet otetaan huomioon päätöksenteossa. Pekkarinen on taustaltaan sosiaalityöntekijä, lapsuudentutkija ja dosentti, joka on tutkinut mm. lastensuojelua ja nuorisorikollisuutta.
(Kuva: Lapsiasia.fi/Hanna-Kaisa Hämäläinen)

erikoistutkija, Lastenpsykiatrian tutkimuskeskus, Turun yliopisto

Kirsi Peltonen

Kirsi Peltonen on tutkinut lasten altistumista traumatisoiville tapahtumille ja niiden vaikutusta mielenterveyteen. Hän on tehnyt erityisesti interventiotutkimusta ja pyrkinyt löytämään tehokkaita menetelmiä, jotka tukevat trauman kokeneiden lasten mielenterveyttä. Peltonen on useiden kansallisten ja kansainvälisten tutkimusyhteisöjen jäsen ja toimii asiantuntijana ammattikäytäntöjen kehittämisessä Suomessa.

johtamisen konsultti, työyhteisöjen valmentaja

Rajkumar Sabanadesan

Rajkumar ”Raj” Sabanadesan syntyi Sri Lankassa keskelle pitkää ja veristä sisällissotaa. Lääkäriperhe antoi materiaalista turvaa, mutta hyväksyntää tarjosi Tamilitiikerit-sissiliike. Lahjakas ja lojaali Raj eteni organisaatiossa nopeasti, ja hänet valittiin teini-ikäisenä tiedustelutehtävien erikoiskoulutuksen. Hän näki ja koki asioita, joita kenenkään lapsen ei pitäisi nähdä – ei edes kenenkään aikuisen. Vuonna 1994 Sabanadesan saapui Suomeen turvapaikanhakijana tyhjin taskuin ja vailla odotuksia mukanaan vain toivo uudesta alusta. Muutamassa vuodessa hän suoritti useita tutkintoja ja saavutti arvostetun aseman sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä. Tällä hetkellä Sabanadesan toimii johtamisen konsulttina ja työyhteisöjen valmentajana.
(Kuva: Laura Vesa)

lastensuojelun työelämäprofessori, Turun yliopisto

Oona Ylönen

Työelämäprofessori sosiaalityön oppiaineessa Turun yliopistossa, erikoisalana lastensuojelu. Aikaisemmat työtehtävät liittyvät lastensuojelun asiakastyöhön, kehittämiseen ja johtamiseen. Työkokemusta on kertynyt julkiselta sektorilta ja järjestöistä. Oppia on ammennettu yliopistoista, esihenkilöiltä ja työkavereilta sekä lastensuojelusta apua tarvinneilta.

Ilmoittaudu mukaan Valtakunnallisille lastensuojelupäiville®

Ilmoittaudu Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® Lahden Sibeliustalolle 4.–5.10., niin varmistat paikkasi yhteen vuoden merkittävimmistä lastensuojelualan tapahtumista. Päivät järjestetään paikan päällä sekä webinaarina.

Lue lisää ilmoittautumisesta

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät 2022®

2 päivää

110 puhujaa

70 Näyttelypaikkaa

Puheenvuoroja, verkostoitumista ja keskusteluja

Tutustu ohjelmaan!

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tarjoavat mielenkiintoisia puheenvuoroja eri asiantuntijoilta ja monipuolisia alaseminaareja. Tutustu ohjelmaan!

Ohjelma

Sulje