Hyppää sisältöön

Puhujat

Puhujia lisätään verkkosivuille sitä mukaa, kun tiedot varmistuvat.

Tapahtuman juontaja, deidein perustaja ja podcast-juontaja

Nasim Selmani

Nasim Selmani on yksi Deidei-asiantuntijatoimiston perustajista (DEI = monimuotoisuus, yhdenvertaisuus & inklusiivisuus) ja Jäbät & Tunteet -podcastin juontajista. Työssään hän pyrkii edistämään DEI-työtä erilaisissa organisaatioissa sekä normalisoimaan poikien ja miesten tunteista puhumista.

Pormestari, turun kaupunki

Minna Arve

Minna Arve on Turun kaupungin pormestari. Hän on ensimmäinen nainen Turun pormestarin tehtävässä. Pormestarina hän tekee töitä sen eteen, että kaupunkilaisten arki on sujuvaa ja että turkulaiset voivat hyvin, ja elämä olisi turvallista. Hänen mukaansa hyvän, eteen on tehtävä joka päivä töitä. Hänen mukaansa kaikkien päättävässä asemassa olevien, on tehtävä töitä sen eteen, että lastemme elämä on hyvää, tasavertaista ja täynnä mahdollisuuksia myös tulevaisuuden Suomessa ja maailmassa. Pormestarina hän on nostanut esille muun muassa kestävän kasvun, ilmastonmuutoksen torjunnan ja luonnonsuojelun, kulttuurin merkityksen vahvistamisen, kaupunkilaisten osallistamisen, syrjäytymisen ehkäisemisen suuria kysymyksiä.

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja

Fatim Diarra

Fatim Diarra on Yhteiset Lapsemme ry:n hallituksen puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja, opettaja ja järjestötoimija.

Director of Together, Vice Chair of the Children’s Parliament

Juliet Harris 

Juliet Harris has a strong track record in advancing the human rights of children both at a national and international level. As Director of Together (Scottish Alliance for Children’s Rights), she leads an alliance of over 500 members to increase awareness, understanding and implementation of the UN Convention on the Rights of the Child (UNCRC) and other international human rights treaties across Scotland.

In addition to her role as Director of Together, Juliet holds a number of prominent positions in the children’s rights sector. She is the Vice Chair of the Children’s Parliament, a Trustee of the Environmental Rights Centre Scotland, and a founder member of the Observatory of Children’s Human Rights Scotland. She has previously chaired the Rights of the Child UK Coalition and has played an active role in numerous UN Taskforces, including the UN Committee’s Day of General Discussion on Children as Human Rights Defenders. Juliet is also a respected guest lecturer at the University of Edinburgh and has authored a number of publications on children’s rights.

Neuvotteleva virkamies, Lapset ja nuoret −yksikkö, sosiaali- ja terveysministeriö

Susanna Hoikkala

Susanna Hoikkala (VTT) työskentelee sosiaali- ja terveysministeriössä neuvottelevana virkamiehenä lastensuojeluasioissa. Hän on toiminut käytännössä koko työuransa lastensuojeluun ja lapsen oikeuksiin liittyvien kysymysten parissa.

erityisasiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto

Kirsi Hokkila

Kirsi Hokkila työskentelee erityisasiantuntijana Lastensuojelun Keskusliiton Kokemus tiedoksi -hankkeessa. Hankkeessa kootaan lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden tuottamaa kokemustietoa ja sen esiin nostamia näkökulmia lastensuojelun kehittämiseksi sekä tutkitaan lastensuojelun kokemusasiantuntijuutta yksilön, palveluiden ja rakenteiden näkökulmasta.

kansallisen lapsistrategian johtava asiantuntija

Johanna Laisaari

Johanna Laisaari on lapsen oikeuksiin ja lastensuojeluun erikoistunut varatuomari, joka työskentelee kansallisen lapsistrategian johtavana asiantuntijana.

koordinaattori, vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma

Karoliina Mäki

Karoliina Mäki on vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman koordinaattori ja sosiaalialan ammattilainen, joka on työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa, lastensuojelussa ja aikuissosiaalityössä erityisesti maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä.

Lastensuojelun palvelukehittäjä

Joonatan Nsukami

Joonatan Nsukami on Lastensuojelun palvelukehittäjä ja Yhteiset Lapsemme ry:n hallituksen jäsen, jonka  Jälkiturva-yritys tarjoaa yli 16 vuoden kokemustietoa lastensuojelusta.

väkivalta- ja rikostyön koordinaattori, Suomen Romanifoorumi ry

Miska Nyman

Miska Nyman on väkivalta- ja rikostyön koordinaattori Suomen Romanifoorumi ry:ssä. Hän on kokemustaustaa omaava päihde- ja mielenterveystyön ammattilainen, joka on tehnyt työtä romanien yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämiseksi vuodesta 2016.

johtaja, lapset ja nuoret −yksikkö, sosiaali- ja terveysministeriö

Elina Palola

Elina Palola johtaa Sosiaali- ja terveysministeriön Lapset ja nuoret –yksikköä. Hän on Euroopan Unionin sosiaalipolitiikasta Helsingin yliopistossa väitellyt valtiotieteiden tohtori. Ennen ministeriötä hän on työskennellyt erikoistutkijana THL:ssä, ja hänellä on kokemusta myös lastensuojelun sosiaalityöstä.

lapsiasiavaltuutettu

Elina Pekkarinen

Elina Pekkarinen on lapsiasiavaltuutettu, jonka tehtävä on arvioida, seurata ja edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja tunnettuutta Suomessa. n on taustaltaan tutkija ja sosiaalityöntekijä lastensuojelun ja nuorisotutkimuksen alalta.

Sosiaalityöntekijä ja nuorisotyön osallisuuden asiantuntija, Seta

Teija Ryhtä

Sosiaalityöntekijä ja valtakunnallisen Setan nuorisotyön osallisuuden asiantuntija, joka työssään kouluttaa nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia mm. normitietoisuudesta ja turvallisemmasta tilasta.

toiminnanjohtaja, Lastensuojelun Keskusliitto

Ulla Siimes

Ulla Siimes on Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja. Hän on taustaltaan opettaja, mutta on tehnyt käytännössä koko uransa ajan töitä järjestöissä lapsiin ja perheisiin liittyvien teemojen parissa. Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtajana Siimes vastaa keskusliiton johtamisesta sekä toimii Lapsen Maailma -lehden päätoimittajana.

Kuva: Mara Leppä

johtamisen ja organisoinnin professori, Turun kauppakorkeakoulu

Satu Teerikangas

TkT Satu Teerikangas toimii johtamisen ja organisoinnin professorina Turun kauppakorkeakoulussa sekä vierailevana professorina University College Londonissa, jossa hän työskenteli apulaisprofessorina vuosina 2010–2015. Hänen tutkimuksensa liittyy inhimilliseen ja kestävään johtamiseen jatkuvan muutoksen ajassa. Tällä hetkellä Teerikangas toimii Strategisen tutkimusneuvoston rahoittaman Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava johtajuus (BIODIFUL) -tutkimuskonsortion varajohtajana vuosina 2021–2027. Teerikangas valittiin Turun yliopiston vuoden johtamiskouluttajaksi 2020. Ennen akateemista uraansa hän työskenteli Shellin palveluksessa Hollannissa ja Skotlannissa.

vaikuttamistyön ja kehittämisen johtaja, Lastensuojelun Keskusliitto

Oona Ylönen

Oona Ylönen toimii Lastensuojelun Keskusliitossa vaikuttamistyön ja kehittämisen johtajana vastaten lastensuojelun ja lapsi- ja perhepolitiikan sisältöjen kehittämisestä sekä hankkeista. Hän on koulutukseltaan erikoissosiaalityöntekijä (VTL) ja toiminut pitkään lastensuojelun parissa erilaisissa tehtävissä.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät 2023®

2 päivää

93 puhujaa

97 Näyttelypaikkaa

Puheenvuoroja, verkostoitumista ja keskusteluja

Tutustu ohjelmaan!

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tarjoavat mielenkiintoisia puheenvuoroja eri asiantuntijoilta ja monipuolisia alaseminaareja. Tutustu ohjelmaan!

Ohjelma

Tuu mukaan!

Ilmoittaudu Valtakunnallisille lastensuojelupäiville®!

Ilmoittautuminen Valtakunnallisille lastensuojelupäiville on alkanut! Varaa paikkasi pikimmiten ja osallistu yhteen vuoden tärkeimmistä lastensuojelutapahtumista.

Ilmoittautuminen

 

Sulje