Siirry sisältöön

Puhujat

Pääsalin puhujat

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät Ronja Salmi

Ronja Salmi

Juontaja

Ronja Salmi, 26, on yrittäjä, kirjailija sekä ikäluokkansa kokenein tv-juontaja Suomessa. Juontajauransa lisäksi Salmi on käsikirjoittanut ja toimittanut lukuisia nuorten tv-ohjelmia. Hän on vuoden 2016 Kirjan ja ruusun päivän kirjailija ja kirjoittanut kolme nuortenkirjaa. Salmi on myös Helsingin Sanomien Nyt-liitteen vakikolumnisti. Ronjan Ryöväri Oy on erikoistunut sosiaalisen median sisällöntuotantoon.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät Mika Aaltonen

Mika Aaltonen

Keskiviikko 27.9. klo 9–11

Mika Aaltonen on tulevaisuudentutkija, kauppatieteiden tohtori ja FCG:n tutkimusjohtaja. Hän on kirjoittanut yhdessä Erkki Vauramon kanssa raportin "SOTE ja Suomi 2040", joka yhdistää mielenkiintoisella tavalla tulevaisuuden tutkimuksen ja sosiaali- ja terveydenhoidon uudistumisen.

Juho Saari Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 2017

Juho Saari

Tiistai 26.9. klo 9.30–11

Juho Saari on sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Tampereen yliopistossa ja oa hyvinvointisosiologian professori Itä-Suomen yliopistossa.

Tommi Laitio Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 2017

Tommi Laitio

Tiistai 26.9. klo 14.45–16.30

Tommi Laitio on johtanut Helsingin kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalveluita joulukuusta 2016. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla työskentelee n. 1800 ammattilaista. Hänen työnsä on huolehtia, että helsinkiläiset ja Helsingin vieraat voivat elää vapaata, merkityksellistä ja kokemuksiltaan rikasta elämää. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingin nuorisotoimenjohtajana, tutkijana ajatushautomo Demos Helsingissä sekä johtanut videofestivaalia Amsterdamissa. Hänellä on valtiotieteen maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta ja EMBA Aalto-yliopistosta.

Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 2017 Linnea Karlsson

Linnea Karlsson

Keskiviikko 27.9. klo 9–11

Dosentti Linnea Karlsson on lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, joka työskentelee Turun yliopistossa lastenpsykiatrian kliinisenä opettajana ja erikoistutkijana. Hänen tutkimuksensa keskittyy varhaisen stressin vaikutusten tutkimiseen erityisesti lapsen stressinsäätelyn kehittymisen näkökulmasta. Linnea Karlsson toimii myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtajana.

Aleksi Neuvonen, Valtakunnalliset lastensuojelupäivät

Aleksi Neuvonen

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Aleksi Neuvonen on ajatushautomo Demos Helsingin perustaja. Aleksin osaamista ovat elämäntapamuutos, tulevaisuudentutkimus ja kaupunkikehitys.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät Elina Hirvonen

Elina Hirvonen

Tiistai 26.9. klo 14.45–16.30

Elina Hirvonen (s 1975) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja elokuvantekijä. Hirvonen on käsitellyt lastensuojeluun, kiusaamiseen ja lasten kaltoinkohteluun liittyviä kysymyksiä sekä taiteellisessa että journalistisessa tuotannossaan. Hirvosen 2017 ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Kiehumispiste käsittelee Suomen maahanmuuttokysymyksiin liittyvää kiristynyttä ilmapiiriä ja sen osana myös lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa rasismia, 2016 ilmestynyt lastenkirja Näkymätön käsittelee kiusaamista, Long Playn 2015 ilmestynyt pitkä artikkeli Suojelupäätöksiä pohtii lastensuojelun tilaa ja lasten eriarvoistumista ja romaaneissa Kun aika loppuu (2015), Kauimpana kuolemasta (2010) ja Että hän muistaisi saman (2005) käsitellään lasten yksinäisyyttä ja kaltoinkohtelua eri näkökulmista. Nyt Hirvonen käsikirjoittaa Helsingin kaupunginvaltuustoon ja koulumaailmaan sijoittuvaa poliittista draamasarjaa.

Annika Saarikko

Annika Saarikko

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Annika Saarikko nimitettiin heinäkuussa 2017 perhe- ja peruspalveluministeriksi. Hän on aiemmin toiminut keskustan kansanedustajana vuodesta 2011 alkaen.

Katariina Raikkonen Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 2017

Katariina Räikkönen

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Katariina Räikkönen on maailmasta ja vaikuttamisesta kiinnostunut lukiota käyvä nuori. Hän toimii Nuorten Agenda2030 -ryhmässä sekä Planin Lastenhallituksessa. Syksyllä Katariina valtaa Sipilän paikan Girls Takeoverissa tyttöjen päivänä 11.10.2017.

Markku Rimpela Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 2017

Markku Rimpelä

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Markku Rimpelä on kasvatustieteen lisensiaatti ja Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on vastannut tilaajajohtajana elämänkaarisesti järjestetyistä lasten ja nuorten palveluista sekä elämänlaatupalveuista Hämeenlinnassa. Markku on aktiivinen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kokonaisvaltaisten palvelujen kehittäjä ja edistäjä.

Tuomas_Koskela Valtakunnalliset lastensuojelupaivat 201

Tuomas Koskela

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Tuomas Koskela toimii Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn arviointi- ja kehittämispäällikkönä. STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka vastaa Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöille myönnettävien avustusten valmistelusta, maksamisesta, käytön valvonnasta sekä vaikutusten arvioinnista. Koskelalla on yli 10 vuoden kokemus julkisrahoitteisen toiminnan arviointi- ja kehittämistoiminnasta sosiaali- ja terveysalalla Suomessa. Viime vuosina hänellä on ollut merkittävä rooli mm. STEAn (aik. RAY:n) avustusohjelmien ja erityisesti lapsiin ja lapsiperheisiin keskittyvän Emma & Elias -avustusohjelman arvioinnissa. Koskela toimi STEAn väliaikaisena johtajana touko-elokuussa 2017.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät Hanna Markkula-Kivisilta

Hanna Markkula-Kivisilta

Keskiviikko 27.9. klo 14.45–16

Hanna Markkula-Kivisilta toimii Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteerinä. Lisäksi Markkula-Kivisilta on Lastensuojelun Keskusliiton ja SOSTEn hallituksen sekä STEAn neuvottelukunnan jäsen.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät Arto O. Salonen

Arto O. Salonen

Tiistai 26.9. klo 9.30–11

Dosentti Arto O. Salonen on käynnissä olevan yhteiskunnallisen murroksen kysytty sanoittaja. Hän on vaikuttanut merkittävällä tavalla suomalaiseen yhteiskuntaan. Salosen lanseeraama kokonaisvaltainen sivistysnäkemys - ekososiaalinen sivistys - otettiin Opetushallituksen toimesta mukaan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion uudistuneitten opetussuunnitelmien arvoperustaan. Salonen toimii asiantuntijana Suomen lasten ja nuorten säätiössä ja Setlementtiliikkeessä.