Hyppää sisältöön
8.9.2023 Turussa

Nuorten päivä

Millaiset mahdollisuudet lastensuojelussa olevilla vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla nuorilla on loistaa? Kuinka turvaamme erityisille nuorille loistavan tulevaisuuden? Näitä ja muita tärkeitä kysymyksiä pohditaan Nuorten päivässä perjantaina 8.9.2023. Tapahtuma järjestetään Turussa, Kohtaamispaikka Tärskyssä.

Ilmoittautuminen Nuorten päivään 2023 on päättynyt. Kiitos mukaan ilmoittautuneille!

Aika: perjantai 8.9.2023 klo 10-16
Paikka: Kohtaamispaikka Tärsky, Läntinen Pitkäkatu 33, Turku

Nuorten päivä 2023

Tänä vuonna Nuorten päivä järjestetään Turussa ja teemana on loistava tulevaisuus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet. Päivä on tarkoitettu kaikille lastensuojelutaustaisille nuorille, mutta tänä vuonna tapahtuma on rakennettu erityistä tukea tarvitsevien ja vammaisten lastensuojelutaustaisten nuorten näkökulmaa korostaen ja heidän erityiset tarpeensa huomioon ottaen.

Ohjelmassa on monenlaista mukavaa tekemistä, kuten sanomalehtityöpaja ja räppityöpaja. Tomas Jouhilampi herättelee päivän aikana ajatuksia unelmien tavoittelusta erilaisista rajoitteista huolimatta. Lisäksi päivään osallistuu päättäjiä eduskunnasta ja työ- ja elinkeinoministeriöstä. Päivän työskentelystä kootaan myös nuorten yhteinen viesti Valtakunnallisille Lastensuojelupäiville® osallistuville lastensuojelun ammattilaisille. Nyt on siis loistava mahdollisuus vaikuttaa!

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme päivän aikana ohjelman ja vertaiskohtaamisten lisäksi aamupalan, lounaan ja iltapäiväpurtavaa. Mahdollisiin matkakustannuksiin voi pyytää tukea sijaishuoltopaikasta tai sosiaalityöntekijältä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Jokaiselle osallistujalle lähetetään infokirje ja ohjelma lähempänä Nuorten päivän ajankohtaa.

Nuorten päivä – yhteisöllinen tapahtuma lastensuojelutaustaisille nuorille

Nuorten päivä on tapahtuma noin 15–23-vuotiaille nuorille, joilla on kokemusta lastensuojelusta. Päivän tarkoituksena on tuoda yhteen lastensuojelutaustaisia nuoria eri puolilta Suomea, jotta he voivat tavata toisiaan ja osallistua vaikuttamistyöhön. Nuorten päivään ovat tervetulleita lastensuojelun kehittämisestä kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset.

Nuorten päivää ovat yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa järjestämässä Auta Lasta Ry:n Veturointi-toiminta ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Päivän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ammattilaisista ja kokemusasiantuntijoista koottu suunnitteluryhmä. Meille on tärkeää, että Nuorten päivään saat tulla juuri sellaisena kuin olet!


Lisätietoja Nuorten päivästä:

Tarvitsetko apua tai haluatko kysyä jotain liittyen tapahtumaan? Älä epäröi ottaa yhteyttä Lastensuojelun Keskusliiton yhteyshenkilöihin. Olemme aina valmiita auttamaan ja vastaamaan kysymyksiisi.

  • Johannes Jahnukainen, erityisasiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto, johannes.jahnukainen(a)lskl.fi
  • Kirsi Hokkila, erityisasiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto, kirsi.hokkila(a)lskl.fi

Nuorten päivää toteuttamassa:

Nuorten päivän terveiset esitellään Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® 3.10.

Nuoret saavat Nuorten päivän kautta äänensä kuuluviin Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä®,  joka on yksi vuoden tärkeimpiä koulutustapahtumia lastensuojelun parissa työskenteleville. Lastensuojelupäivät kokoavat yhteen alan ammattilaisia ympäri Suomen.

Lastensuojelupäivien esittely

Sulje